Čerstvé kakao Mexiko

Z oblasti mexických Mayů, kolébky kakaových bobů. Chuť: byliny, oříšky, lehce trpká, smetanově čokoládová. Organicky pěstované, fér obchodované, zpracované v ČR. Chuťově i energeticky jemné, hladivé. Vhodné pro koncentraci, jasnost, meditaci.

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
450 Kč 980 Kč 130 Kč od 130 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Čerstvé kakao Mexiko
100% Organic
100% Organic
z ekologického zemědělství
Čerstvě pražené
Čerstvě pražené
jemně mletá 100% čokoláda
Fair trade
Fair trade
od drobných pěstitelů
Zpracováno v ČR
Zpracováno v ČR
jako nejkvalitnější čokolády

Detailní popis produktu

Toto kakao je z kakaových bobů, které rostou v malé oblasti El Vado, v obci Tuzantán v Chiapasu na jihu Mexika. Historie kakaa v jihovýchodním Mexiku se datuje dlouho do předkolumbovské éry. Kakao zde nebylo jen součástí kulinářské a náboženské tradice, ale byla to i měna. Chiapas byl centrem pěstování a obchodu s kakaem, když se španělé do této oblasti v roce 1522 dostali. První kakao, které se objevilo v Evropě na španělském dvoře bylo z Chiapasu.
Kakao z El Vado roste na úpatí pohoří Sierra Madre podél hrbolaté klikatící se cesty, ve stínu impozantních hor. Kakao zde na svých pozemcích pěstuje a sklízí 14 místních rodin, ve výšce 400 m.n.m. na ploše necelých 5km2. Hlavní sklizeň probíhá od října do února, mezi sklizeň od března do srpna. Tedy skoro po celý rok. Geneticky se v této oblasti vyskytuje zejména Criollo a Trinitario a jejich křížení.
Po sklizni bylo toto kakao fermentované 6 dní a sušené 7 dní v patiích, které vznikly speciálně pro sušení kakaa před více jak 100 lety.
Chuť tohoto kakaa je plná, čokoládová s tóny bylin a oříšků či smetany.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvé kakao
Název: Čerstvé kakao Mexiko
Původ: Mexiko - Tuzantán
Odrůda: Criollo, Trinitario
Praženo a mleto: 1.11.2024
Hmotnost: 50g, 200g, 500g